01/03/2018


Matematiikan kirjat ilman matematiikkaa? Mitä ihmettä?

Miksi olemme kirjoittaneet 10 matematiikan kirjaa ilman matematiikkaa?

Olemme eläneet jännittäviä hetkiä DragonBox-tiimin kanssa. Kouluvuoden 2016-2017 lähestyessä loppuaan, yli 600 ekaluokkalaista Skedmossa oli pilotoinut sekä testannut uutta tapaamme opettaa matematiikkaa lapsille. Tulokset näyttivät todella hyviltä ja odotimme innolla 2. luokan materiaalin testaamista heidän kanssaan. Oppilaiden mielestä yksi paras asia oli ollut tutustua noomien 10:een satukirjaan, jotka eivät sisältäneet matematiikan tehtäviä laisinkaan. Nyt tuomme ne kaikkien suomalaisten lasten ulottuville, jotka haluavat temmeltää satumaisessa Noomiassa.

Täydellinen pari Norjan suosituimmalle matikkasovellukselle

Kirjat perustuvat noomeihin, hahmoihin DragonBox Numbers -pelistä. Tätä kansainvälisesti palkittua peliä on ladattu norjalaisten vanhempien toimesta yli 40 000 kpl:tta ja sen on todettu olevan täydellinen tapa esitellä lapsille matematiikan maaginen maailma. Useat muut matikkasovellukset keskittyvät tavanomaisesti vain harjoittamaan laskemista ja matemaattisten kaavojen ulkoaopettalua. DragonBox Numbers nostaa keskiöön lukukäsitteen hyvän ymmärryksen, joka on elintärkeä pohja myöhemmälle matemaattiselle osaamiselle.

Osallistaminen omaan oppimiseen tarinoiden kautta

Lapset rakastavat noomeja itsessään, mutta koska pelin ensisijainen tarkoitus on matematiikan oppiminen, meidän tuli tehdä sen suhteen noomien maailmasta vieläkin innostavampaa ja osallistavampaa lapsille. Tästä syystä kirjoitimme 10 kirjaa, jotka sulautuvat saumattomana lisänä pelin rinnalle. Kaikki kirjat sisältävät oman erillisen tarinansa jokaisesta noomista 1-10. Oppilaat motivoituvat paremmin oppimiseen, kun he pääsevät tutustumaan hahmoihin lähemmin tarinoiden välityksellä. Persoonalliset hahmot ja mukaansatempaavat sadut sytyttävät lapsissa sisäisen kipinän tiedonjanoon. Skedsmon opettajat kertoivat olleensa juuri tähän ilmiöön kaikkein tyytyväisimpiä. Heidän mielestään Matikkatarinat & Noomisadut ovat väline, jonka avulla vanhemmat voivat luoda lapsilleen mielekkään oppimisympäristön myös kotona.

Vanhemmilla on valtavan suuri vaikutus lapsen matematiikan taitoihin

Suurin osa vanhemmista ymmärtää ja tietää, että ääneen lukeminen on lapselle kasvun varhaisessa vaiheessa tärkeää. Se ei ole yksittäin vain yhteinen mukava hetki, vaan oleellista lapsen kielellisen kehittymisen kannalta. Tutkimukset osoittavat, että vanhempien sitoutumisella ja asenteilla on myös merkitystä matemaattisten taitojen haltuunotossa. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että vanhemmat kiinnittäisivät yhtä paljon huomiota matematiikan oppimiseen, kuin lukemaan oppimiseen. Havainnointi arjen tilanteiden kautta on paras tapa luoda positiivisia kokemuksia matematiikan parissa ja osoittaa, että matematiikka on hauskaa.

10 satukirjaa + DragonBox -sovellus = Täydellinen ensikohtaaminen matematiikan maagisen maailman kanssa!

Haluamme mahdollistaa teille kokonaisvaltaisen ja innostavan kokemuksen matematiikan parissa! Tutustu tarkemmin materiaaleihin täältä.

Help question
x Kuinka voimme olla avuksi?