13/03/2020


Vanhempien opas - oppiminen pelaamalla

Onnittelut! Olet ottanut harppauksen kohti yhteistä tutkimusmatkaa lapsesi kanssa, jossa kohteena on matematiikan innostava maailma.

Näet, kun lapsesi nauttii ja pitää hauskaa opetellessaan matematiikkaa pelin välityksellä. Olet ehkä kuitenkin huolissasi siitä, voiko hän todella oppia syvää matemaattista ymmärrystä sovelluksen avulla? Älä hätäile, kerromme sinulle kuinka se on mahdollista!

Näiden vinkkien avulla varmistat parhaan mahdollisen oppimiskokemuksen hänelle: 

1. Tutkikaa peliä yhdessä

Yhdessä opettelu on mahtava tapa jakaa merkityksellinen hetki uuden äärellä. Hyödynnä tilaisuutta ja luo siitä hauska sekä positiivinen kokemus teille molemmille. Tämä auttaa myös lasta kiinnostumaan oppimisesta yleisesti, luoden samalla tärkeitä muistoja.

2. Anna lapsesi pelata

On inhimillistä haluta ottaa ohjat ja neuvoa lasta. Kehotamme sinua kuitenkin seuraamaan, hymyilemään ja esittämään kysymyksiä. Ota hyvä asento ja katsele kun lapsesi pelaa peliä. Vältä suoraa ohjaamista ja valmiiden vastausten antamista. Lapset rakastavat tätä tilannetta!

3. Keskustele lapsesi kanssa


Keskustelu on avainasemassa, kun pelaatte yhdessä. Haasteiden ilmaantuessa, esitä kysymyksiä jotka auttavat häntä oivaltamaan vastauksia. Ohjaa häntä hellästi pohtimaan erilaisia ratkaisumalleja itsekseen. On tärkeää, että lapsesi saa kokeilla itse vastauksen löytämistä yrityksen ja erehdyksen kautta.

4. Säilytä oppiminen hauskana

Pidä huoli, että lapsesi nauttii oppimishetkistään. Liiallisen pelaamisen välttämiseksi suosittelemme maksimissaan 30 minuutin yhtäjaksoista pelihetkeä. Jokainen lapsi on kuitenkin yksilö ja sinä olet paras arvioimaan sopivaa peliaikaa hänelle. Tunnet parhaiten milloin lapsesi on saavuttanut rajansa jaksamisen kanssa, väsymyksen ja turhautumisen kynnyksellä. Lapset oppivat parhaiten hyvin levänneinä ja virkeinä.

 

5. Ole maltillinen ja kannustava

Vaikka monet käsitteet voivat tuntua sinusta selkeiltä, saattavat ne olla valtavan isoja kokonaisuuksia lapselle omaksuttavaksi. Älä siis aseta omia odotuksia lapsellesi, vaan anna hänen oppia itselleen sopivassa tahdissa edeten. Muista välttää tuomitsemista, kilpailua ja stressaamista, sillä ne johtavat lapsen turhautumiseen. Hänen tulisi olla sitoutunut ja iloinen pelatessaan.

6. Rentoudu

Vanhempana, olet luonnollisesti innokas seuraamaan ja testaamaan lapsesi oppimisen edistymistä. Ole kuitenkin varovainen painostamisen suhteen! Kun lapsesi on oikeasti valmis, he todentavat oppimaansa ylpeydellä. Varsinainen haaste on soveltaa opittua vaihtelevissa arkipäivän tilanteissa. Voit esimerkiksi jututtaa lastasi ajoreissun tai ostosmatkan aikana. Aidot ja konkreettiset tilanteet ovat parhaita todentamaan opittua. Tällä tavoin lapsesi pystyy osoittamaan ymmärrystään opitusta luonnollisesti ja ilman virallisen koetilanteen luomaa painetta.

Lue DragonBox Numbers ja Big Numbers -pelien esitteet suomeksi tästä.

Voit myös katsoa englanninkielisen esittelyideon  DragonBox Numbers -pelistä ja Dragonbox Big Numbers -pelistä.

Help question
x Kuinka voimme olla avuksi?